Meccselőzetes: Káposztásmegyer FC - 3R Spartacus

Az utolsó lépés

3rsc_good.pngEz is elérkezett hát. Mindjárt vége az őszi szezonnak, de mielőtt még nekiállunk az ünnepeknek egy fontos lépés még hátra van, az ősziek közül talán a legfontosabb. Részletek alább...

Eléggé kiéleződött a helyzet a bajnokság felére. Köszönhetően a hasonló kaliberű csapatoknak és természetesen a 7 meccse tartó sikerszériánknak, de talán leginkább annak a hatalmas munkának, amit Balázs vezényletével mindannyian beletettünk eddig ebbe a szezonba. Nehéz meccsen, de fel lehet tenni a pontot az i-re a Káposztásmegyer ellen.

Lényegében kettészakadt a mezőny és az első 7 csapat egymás sarkán toporog a dobogós helyekért. Na jó az UFC II. kicsit előrébb jár, de a 2. és 7. között mindösszesen 3 pont a differencia, sőt ha a 3. helytől nézzük, akkor csak 2. Ide kellene egy jó befejezés, hogy ne csak a teljesítményünkben látszódjon a belefektetett munka, hanem az eredményekben is.

nevtelen.png

A Káposztásmegyer a "senkiföldjén" van jelenleg. Két elmaradt meccsükből egyet már bepótoltak (Amatőr ellen 7-3), amivel közelebb kerülhetnének hozzánk, de így is 7 pontos a hátrányuk. 6 győzelem 2 döntetlen 5 vereség a mérlegük, 41 rúgott és 30 kapott gól. Nem egy rossz csapatról beszélünk, de azért ők sem tökéletesek. 

Játékosmegfigyelőinket kiküldtük, hogy elég konkrétan fel tudjunk készülni az ellenre, mert kell a győzelem. Amit mindenképpen tudni kell róluk, hogy elől két kifejezetten gyors csatáruk van, ráadásul az egyik még ügyes is. Leginkább a GB Hegyaljás sráchoz lehetne hasonlítani őket, bár annyira nem ügyesek a labdával, de legalább olyan gyorsak, sőt... A másik erősségük a két belsővédő, akik eléggé labda biztosak és mivel megvan a sebességük előszeretettel lépnek be a támadásokba és a mi védekező harmadunkig hozzák fel a labdát, valamint mélységi irányítást végeznek. Erre a négy emberre különösképpen figyelni kell, amire megfelelő taktikát kidolgozták a mesterek, illetve edzésen beszéltünk, de mivel mindenki nem volt ott, ezért itt is megosztjuk veletek. 

A széleken egyértelműen verhetőek, főleg a szélső védők, illetve a jobbszélső középpályás. Valamint, a rendszeresen felfutó két hátvéd mögött hatalmas terület van, amit a gyors csatárainkkal be lehet játszani. 

Védekezés:

Alapvetően zártabban, közelebb kell helyezkedni egymáshoz és a szélek felé engedni a játékot, ahogy annó még az AirEnergy ellen csináltuk. A két szélsőnk kicsit beljebb és előrébb helyezkedik el és tovább szűkíti a belső utakat. A két csatár a félpályára zár vissza, nem lép ki most a két belső védőre, hanem a két belső középpályáshoz vezető utat igyekszik lezárni. Ezen kívül az alapvédekezés nem változik.

 

Amikor a középpályásokhoz kerül a labda, akkor az első 6 ember (4 középpályás, 2 támadó) körbezárja és "szendvicsbe fogja" a belső középpályásaikat, megfojtva ezzel a lehetőségeiket. 

 

Szokás szerint, ha nem tudna középen átjönni, akkor ívelésekkel fognak operálni, és a két gyors támadó miatt fokozatosan kell figyelnie a hátsó alakzatnak,a behátrálásnál és a mellé-mögé zárásnál.

Támadások:

A támadásépítéseknél figyelni kell szintén a két csatárukra, mert végig robotolják a meccset és zavarják az ellenfél támadásépítését. A szélek felé kell nyitni és a szélen megverni a nem annyira képzett szélsőiket, illetve mindenképpen kihasználni a két belső védő fellépésénél kialakult hatalmas területet a védővonaluk mögött. Higgadt, pontos, elszánt csapatra van szükség, hogy beérjen a féléves munka és méltó helyen zárjuk az őszi szezont.

A taktikának megfelelően itt a várható kezdő: Szabi, Nándi, Fábi, SzászAti - Tomi, Roli, Füli, Balázs - KisStoti, Gyuri

A mérkőzést vasárnap 19:00-tól a Vasas Sporttelepén játsszuk a Fáy utcánál (Puskás Petiéket itt döngöltük a földbe). Gyertek el, harcoljuk ki és tegyük büszkévé magunkat.