GB Hegyalja 2050 Vs. 3R SPARTACUS (2:3)

Kispályás győzelem a Panoráma Sportközpont mini gyepén

A vártnak megfelelően, óriási csatát vívtunk a jelenlegi gólkirályt is sorai közt tudó Hegyalja pályáján. Csapatunk kétszer is hátrányba került, de nem adtuk fel és a végén mi örülhettünk. Igazi taktikus csapatmunka volt, aminek koronája az, hogy a végén mellénk állt a szerencse. Az edzői mérleg annyira pontos és mélyre ható volt, hogy ezúttal a kapitány szemszögéből olvashatjátok a mérkőzés krónikáját.
viber_image1.jpg

Kiss Balázs, El Capitano:

Sajnos a Romhányiak elleni meccsünk elmaradt, és bár tudtunk edzeni helyette, benne volt a pakliban, hogy kiesünk a ritmusból :)

viber_image2.jpg
A meccs kezdetén ez meg is látszott a játékunkon, sok hibával kezdtünk, és a labdakihozatalokat is rosszkor vállaltuk be, ezért közel a kapunkhoz veszítettünk labdákat. Ezt meg is bűntette az ellenfél rögtön a meccs elején. A gól után sikerült kicsit megnyugodnunk, és már helyzetekig is eljutottunk, és két lehetőségünk is volt egyenlíteni. Sőt. inkább már a mi akaratunk érvényesült, ehhez az kellett, hogy a kirúgásokra és az előre ívelt labdákra jól helyezkedjünk és, hogy a támadóink bátran menjenek bele a párharcokba.

A félidő ezen időszakában, csak kontrákból tudott az ellenfél veszélyeztetni, de ezekben nem volt nagy átütő erő. Az egyenlítő találatunk (Szerk.: 24' - Tomi) után is inkább a mi taktikánk ült, többször is ki tudtunk kerülni a szélekre beadásig. A félidő vége felé viszont több hiba csúszott a játékunkba, több volt a hibás átadás, a rossz döntés, ezért az ellenfél közelebbről indíthatta a kontráit, amik természetesen így veszélyesebbek voltak. Sajnos a hosszabbításban egy ilyenből megint hátrányba kerültünk.

viber_image3.jpg
A szünetben megbeszéltük, hogy a kirúgásokra és az ívelésekre bátran ugorjunk fel, keressük a párharcokat, mert a védelmük ebben bizonytalan, és a középpályán próbáljunk agresszívabbak lenni és több labdát szerezni.
A srácok ezt próbálták is megvalósítani a pályán, ezért a második félidő túlnyomó része a középső illetve a támadó harmadban folyt, így kisebb nyomás hárult a hátsó négyesünkre. Az ellenfél egyre idegesebbé és bizonytalanabbá vált, mert nem tudtak kibontakozni, és csak elvétve jutottak el a 16”-ig. Ennek meg is lett az eredménye, egy gyönyörű szabadrúgásból sikerült egyenlítenünk (Szerk.: 73' - Miki). Ettől még inkább frusztráltabb lett az ellenfél, és egy előre ívelt labda után hibáztak, és ha szerencsével is, de átvettük a vezetést (Szerk.: 76' - Nándi szabadrúgását az ellenfél csúsztatta a saját kapujába). A hátralévő 15 percben, nagyon taktikusan játszva tartottuk a labdát az ellenfél térfelén, akik egyre idegesebbé váltak, kapkodtak, és emiatt sokat hibáztak. A védő harmadunkig a mérkőzés végéig szinte el sem jutottak, de ha mégis, akkor a hátsó alakzat állította meg őket.
Összességében a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, de amit Fortuna korábban elvett, azt most visszaadta! Ehhez azonban az is kellett, hogy meg tudjuk valósítani azt, amit megbeszéltünk szünetben. Gratulálok mindenkinek, nagy csata volt! :)

A meccs jegyzőkönyve!