Meccselőzetes: 3R Spartacus - Romhány SE

Currahee

6080.jpgEgy kemény menetelés vége következik. Nehezen indult, keményebben folytatódott, de itt a lehetőség a szép zárásra. Szerencsére vastagabb kerettel, és ha fejben megint minden rendben van, akkor gála meccsel vonulhatunk egy hetes pihenőre.

Egy rövid magyarázat az alcímhez:

Cherokee mondás, miszerint "We stand alone together", azaz talán az a legjobb fordítása, hogy "Vállvetve küzdünk". Ez lehet leginkább a jelmondata a csapatnak az elmúlt majd két hetet figyelembe véve. Harcoltunk, elestünk, felálltunk, küzdöttünk tovább. Remélhetőleg megerősítette lélekben is a csapatot az elmúlt időszak. Ugyan voltak sérültek, de szerencsére egyre többen térnek vissza eltávról. Kell is, mert a szerdai mérkőzést is a kapussal a csatársorban nyertük meg.

Az ellenfél nagyjából hasonló erőt képvisel, mint az Amatőr SE. Kellően betartják Romhányi, a "Rímhányó" egyik jeligéjét: 

'Néha légy bolond egy kicsikét, Elrepül úgy a szürke gond, derül az ég'

Valahogy így állhatnak a meccsekhez, mivel a MUN SE II. ellen tudtak egyedül diadalmaskodni és a további 5 vereségükön rendre inkább csak bolondoztak a pályán. 8 rúgott és 33 kapott góllal a legrosszabb mutatót tudhatják maguknak. A csapatban csak Varga Lászlónak és Fodor Pálnak sikerült egynél több gólt szereznie, bár ketten együtt a csapat góljainak a 62%-át szerezték, így a hatástalanításuk kulcsfontosságú lehet.

91nd-axdhsl_ri_1.jpg

Hazai részről csupa jó hírrel tudunk beszámolni. Gusztáv vezetőedző a mérkőzést megelőző napon Rebrov és Rossi mestertől nézett el egy két fogást, Szata Londonban vette szemügyre, hogy kell egy klasszis csapat ellen keményen védekezni egy sokkal esélytelenebb magyar gárdának. Szeitz kolléga szintén visszatér londoni kiküldetéséből, bár remélhetőleg nem Morata torresezését leste el. Roland sérülésből térhet vissza, míg Balázst és Zsoltit sikeresen összedrótozták az összecsapásra a szerdai könnyebb sérülések után. Mindhárom kapusunk bevehető és lelkesen várják a meccseket, ennek köszönhetően az egyik legjobb hálóőr trió található meg nálunk.

Fontos a győzelem, mert ezzel zárkózhatunk az élmezőnyhöz, illetve leszakíthatjuk az utánunk jövőket. Gusztáv mester szavai elárulják, hogy mi kell a Romhány elleni sikerhez:

Pont az, ami az Amatőr ellen. Nyugodt, türelmes labdatartás. És védekezésben nem lehet, olyan hibákat elkövetni, mint amit a Gyuri.
Sok labdát kell szerezni a középpályán!
De ami a legfontosabb, hogy fejben legyünk ott, mentálisan legyünk felkészültek!

 

Arra is egyértelműen válaszolt, hogy a mélyebb kerettel mire számíthatunk majd az összeállítást illetően:

Sok függ attól, hogy a sérültek mit mondanak reggel. De ha mindenki tudja vállalni, akkor is max 1-2 poszton fog változni a kezdő. De láttuk szerdán, megoldható a feladat.

A mérkőzést 11:00-tól szeretett hazai pályánkon megtekinthető és várhatóan az időjárás is kegyeibe fogad majd minket. Mindenkinek jó szurkolást és Hajrá Spari!