Meccselőzetes: Issimo SE - 3R Spartacus

Újabb derbi

11984.jpgNincs idő a pihenésre, mert a csütörtöki mérkőzés után itt az újabb összecsapás. Amíg a profi csapatok a szezon eleji formájukat keresik, addig a BLSZ 4-ben meccsdömping van. Három nap pihenő után az Issimo csapatához látogatunk.

A tabella 5. helyezettje ellen kell bizonyítani, ráadásul idegenben. Egészen a Szentendrei-sziget magasságáig kell elutazni, a jelenleg és úgy néz ki jó időre Dél-Budára , áttelepült csapatnak. Jó hír, hogy a város átszelését legalább nem a hétköznap forgatagában kell megtenni, bár lehet egyszerűbb lenne helikopterrel megtenni a Sukoró - Bánka Kristóf Sportközpont távolságot.

A hazaiak 6 mérkőzésen eddig 10 pontot gyűjtöttek ( 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Alapvetően ez egy erős középmezőnybeli helyezésre és teljesítményre ad következtetést, bár, ha jobban megnézzük az ellenfeleket, akkor az utolsó három meccsükön tudtak nyerni (Union, Henger, Budatétény) ellen. A szezont két vereséggel és egy döntetlennel kezdték a velük egy szinten lévő, vagy erősebb csapatokkal szemben. Ami mindenképpen kiemelendő, hogy 30 rúgott góllal csak egyel maradnak le a liga legjobbjától, bár itt is torzítja a képet a 15-1-es győzelem a Budatétény ellen. Góljaik jó részét Temesvári Máté (8 találat) szereztem, de M. Tóth Gábor, Petrovszki János és Simon Ricardo (egy újabb dzsungelharcos) is 3-3-3 góllal rendelkeznek. Eléggé vegyes az összetétele a csapatnak van pár 18-20 éves és van pár 40 körüli játékos is.

A vendégek egyelőre tökéletes egyensúlyban van a csapat, már ami a tabellát illeti (2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Az előző rangadó sajnos sok áldozatot követelt. Krekács Ádámot a liechtensteni idegenlégióba hívták be hosszabb távra, ugyanis kiderült, hogy apai ágon, az édesapja bátyjának a testvérének az anyjának a másod unokahúgának a dédapjának volt egy haverja, aki járt egyszer ott és ezért a liechsteini katonai szabályok szerint minden 20. évben egyszer egy, a csapat számára igen fontos, balhátvédet behívhatnak a seregbe. Fábián Gábor izomhúzódása miatt várhatóan legalább egy mérkőzésre kidől. Ha ez még nem lenne elég a csapat egyik legjobb támadója Szitás Alex a.k.a Imi csuklótörést szenvedett, de hogy biztosra menjen szövegelésért egy pirosat is összeszedett, hogy ne az orvosi leletek alapján dőljön el, mennyit si kell kihagynia. A Spartacus továbbra is a legkevesebb gólt kapta és most zsinórban több meccs is következik, ahol az élmezőnyhöz zárkózhatnak

Biztos, hogy felforgatott kerettel kell kiállni, de szerencsére minőségi és kellő számú cserével rendelkezik a csapat.

Több variáció van a fejemben, hogy pótoljuk a távollévőket, de egy biztos, hogy a balhátvéd én leszek. Fábi pótlása már keményebb dió. - nyilatkozta Kiss Balázs Gusztáv vezetőedző

 Az Issimo csapata ugyan előre felé nagyon hatékony, de más tempót diktáló csapat, mint a Gandhi volt.

Nem annyira gyors és erőszakos csapat (Gandhi - a szerk.) , a Hidegkúthoz tudnám őket hasonlítani. Szervezettek, ügyesek, fiatalok. A középpályáról egyből próbálják megjátszani a támadóikat, akik elég szépen termelik a gólokat. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, stabil, kompakt védekezésből labdát szerezni, és abból építkezni. Ha tudunk ilyen hatékonyan védekezni, mint tegnap, vagy akár a 4 elmúlt mérkőzésen, akkor, kicsit könnyebb dolgunk lehet támadásvezetésben a kisebb nyomás miatt. Az alap, hogy kapott gól nélkül próbáljuk meg lehozni a meccset, és akkor az egy jó kiindulópont. Gólszerzési lehetőségünk biztosan lesz, azokat kell hatékonyabban kihasználni, és akkor nem lehet gond.

A mérkőzést vasárnap 17:00-tól Peti hathatós közbenjárásával és egy jó adag szerencsével (ha eltalálja a megfelelő gombot) a világon jelenleg az ESPN mögött második legnagyobb nézettségű Spari TV-n láthatjátok! Harcra fel! Hajrá Spari!!!!