3R SPARTACUS CALCIO Vs. KÜLKER SC (1:2)

A mérkőzés előtt a Külker holtversenyben a második helyen állt a bajnokságban, így kemény mérkőzést vártunk.

42388232_2246707708905228_2951345244836200448_n.jpg

A sejtésünk beigazolódott 13 szép nagy szál díszbika jelent meg a Budafoki Goldfield-en. A Szabi-Fábi-Ádám-Gusztáv védősort a Szasza-Zsolti-Füli-Geri középpálya egészítette ki, elől pedig Miki és Tomi kezdett.

4160.jpgA határozott szervezett ellenfélnek egyedül a hátsó alakzata volt kicsit pocakosabb és ezt sikerült is kihasználnunk az 5. percben, a saját térfelünkön kiharcolt szabadrúgást Fábi nyújtotta meg a védők mögé amit Tomi befutott és be is emelte a kapus fölött. (1:0)

Az öröm nem tartott sokáig, a 12. percben szöglet utáni pattogó labda az ellenfél előtt landolt aki higgadtan gurított a kapuba. (1:1)

Ahogy az idő telt kezdett kijönni a papírforma, kicsit többet birtokolta a labdát a Külker de helyzetekig nem nagyon tudtak eljutni. Behúztuk a catenaccio-t és az ellenfél igazából csak a hátvédsoron tudott passzolgatni, és előrevágott labdákkal operált, amiből sajnos egy meg is találta a csatárt, aki ki is használta egyetlen helyzetét a 32. percben. (1:2)

Az ellenfél rendkívül kellemetlen stílusban játszott, keményen és a foci minden aljas eszközét bevetve. A csapatuk minden tagja presszionálta a bírót, mindenért reklamált és mindenért sárgát/pirosat/szabadot bármit. A helyzet a második félidőben sem változott, kevés helyzetet tudtunk kialakítani, cserébe az ellenfél sem igazán volt lehetősége. Az utolsó 15 percből kb 10 percet húztak el.

A mérkőzés előtt hízelgő lett volna számunkra egy 1:2-es vereség a mérkőzés képe után viszont csalódáskeltő. Rosszabbak semmi képpen sem voltunk, sportszerűségből pedig mélyen leszerepelt a Külker. Csütörtökön hazai pályán fogadjuk a Mahatma Gandi-t.

Hajrá Szpari!!

Mérkőzés utáni edzői észrevétel (Gusztáv):

"Célirányosan kapu felé törtek a csatáraik: kénytelenek voltak mert csak íveléssel próbálkoztak minket átjátszani. Egy èk vagy tàmadó játékának nem ez a fokmérője, hogy szalad a kapu felé... A labdát bárki fel tudja rugdosni a kapu elé, ez egy egyszerű kiismerhető tàmadójátek... könnyű ellene védekezni. Nekünk nem ez a cèlunk. Ezért nàlunk a tàmadóknak aktívan részt kell venniük a támadás felépítésében, nem csak rohangálni a kapu felé. Nem azért, hogy fényezzem magunkat védekezésben és tàmadásban is több tudatosság fedezhető fel a mi játékunkban. De két fontos dolog hiányzott a pontossàg és a türelem! Legalább 4-5 olyan szitu volt az első félidőben, ahol a Füli, Zsolti, Geri,Miki jól dönt, akkor azok fele biztos gólhelyzet. A másik, ezzel összefügg, hogy kevés olyan szitu volt, amiből veszélyes lehettél volna. Ha középen nem hozunk jó döntést, akkor értelem szerűen abból nem tudunk vedzélyeztetni. Neked is sokkal gyorsabban kéne gondolkodnod, hogy mikor hogy tudsz területet kreálni a Szabinak és ezàltal veszélyt teremteni az oldaladon. Bátrabban mozogni a vonal mellől befelé, azzal a mozgással lehet a legnagyobb zavart kelteni az ellenfél védekezésében. De ami mindennél fontosabb az az, hogy látszik a csapaton a fejlődés, és kitűnő a hozzáállásotok, és higgyétek el, hogy a befektetett munkának mindig megvan a gyümölcse! Ez egy kibaszott nagy közhely, de igaz!!!"

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/49/5/19221/5/1384618.html